Plavba po Bečvě (16. – 18. června 2023)

První den jsme se sešli na zastávce. Pak jsme nastoupili do dvou aut (Stuartova a Vláďova) a vyjeli jsme z Veverské Bítýšky.

První noc jsme přespali v kempu v Hranicích na Moravě. Večer tam hrála country kapela, tak jsme si ji poslechli. Ráno jsme si udělali snídani, zabalili jsme si věci, nafoukali lodě a pak jsme vypluli. Jeli jsme asi tak 9 kilometrů, a pak jsme přijeli k velkému hradu, Helfštýnu. Když jsme vešli dovnitř, uviděli jsme různé stánky a u každého se něco tvořilo. V jednom misky ze dřeva a u dalšího se vyráběly kožené věci. A měli tam také železné figuríny – byl tam dinosaurus nebo třeba bubák (i když to vypadalo jak mozkomor z Harryho Pottera). Matouš a Vojta dávali míček jménem Borůvka do tlamy železnému dinosaurovi. Já a můj pes Kelly jsme se vyfotili na hradě. A pak už bylo na čase vyrazit.

Nastoupili jsme si do svých lodí a vypluli jsme od hradu. Přijeli jsme k takové krásné mýtince, kde jsme se měli utábořit udělali jsme si na vařiči večeři. Šimon, Matouš a Filip si dělali z bambusu píšťalky. Potom jsme si sedli k ohništi a zpívali písničky, pak jsme šli spát.

Ráno jsme měli na snídani ovesnou kaši, najedli jsme se a vyrazili dál. Poslední den jsme jeli asi tak 6 nebo 7 kilometrů do cíle plavby. Na konci jsme vypustili lodě, dali jsme si sváču, naložili jsme lodě do aut a jeli jsme asi tak hodinu do Veverské Bítýšky. Tam si děti vyzvedli rodiče a všichni jsme jeli domů.

Zapsala: Anežka Č.