Výprava na Ketkovák v údolí Oslavy (15. – 17. září 2023)

Ketkovák byla první výprava, na které byli už i Sokoli, kteří byli ještě minulý rok Veverkami. Bydleli jsme v chatě, která měla 2 patra. V 1. patře byla kuchyňka a stůl a ve 2. patře jsi mohl spát. Spát jsi mohl také venku – buď ve stanu, nebo pod širákem. V chatě nebyl přístup k vodě, takže jsme museli chodit pro vodu k nejbližší pumpě. Přijeli jsme v pátek odpoledne, nachystali jsme si spaní a Šimon, protože si s sebou vzal rybářské vybavení, tak šel zkusit chytat ryby na řeku, která byla jen kousek od naší chaty. Chytal na slimáky a dostal záběr, ale ta ryba mu přetrhla vlasec. Pak byl večer zahráli jsme na kytaru a šli jsme spát.

V sobotu dopoledne jsme se šli podívat na skály které byly vedle nás. To byla taková menší procházka. Odpoledne jsme hráli hry a nad jednu skálu přiletěl vrtulník a spouštěli z něho lidi – asi to bylo nějaké cvičení. Večer skoro všichni, kdo na výpravě byli, tak hráli ve 2. patře chaty schovku potmě. Hráli jsme to děsně dlouho, až bylo hodně pozdě a museli jsme jít spát.

V neděli jsme šli velkou túru na vlak do Veverské Bítýšky asi 20 km lesem. Pak jsme se rozloučili, a to byl konec výpravy.

Zapsal: Eda

Dodám jen, že na výpravě jsme zahájili celoroční hru na vikingské téma. Čtyři jarlové se vracejí z letního nájezdu. Nyní mají vyzvednou kořist, kterou jeden z nich ukryl na tajném místě. Jenže zrádný Skald Olafsson předstírá posednutí zlým duchem, a zatímco se jej ostatní snaží zachránit (mimo jiné i společnou koupelí v ledové řece), jeho bojovníci celou kořist ukradnou.

Zapsal: Stuart