Výprava do Nového Města na Moravě

V pátek 18.10. se naše 16-ti členná výprava vydala na třídenní výpravu do Nového Města na Moravě. Původní plán byl vyjet z Bítýšky v 16:43 do Tišnova a odtud pomocí náhradní dopravy do Nedvědice a pokračovat vlakem do N.M.n.M.. Vzhledem ke zpoždění autobusu do Tišnova jsme změnili naše plány a vyjeli vlakem do Žďáru nad Sázavou a odtud teprve do N.M.n.M.. Poté, co jsme dojeli na místo určení, provedli jsme nutné nákupy a vydali se směr skautská chata Mercedes. Po ubytování a jídle jsme si zazpívali pár písniček a přečetli kapitolu z knížky Záhada hlavolamu od Jaroslava Foglara.

Druhý den nás po snídani čekal výlet. Vydali jsme se kolem Vysočina arény, kde zrovna mladí biatlonisté v rámci tréninku hráli fotbal na kolečkových lyžích. Následně naše cesta vedla do kopce kolem přírodní památky Pernovky, kde mimo jiné roste masožravka Rosnatka okrouhlolistá. Chvíli před polednem jsme dorazili na místo naší první zastávky, kde jsme si dali svačinu, na Bílou skálu. Ve skutečnosti tam ale žádná skála nebyla, a nebyl tam ani slibovaný výhled do kraje, protože všude ležela mlha. Po svačině jsme se vydali na cestu k Černé skále, kde jsme si zahráli pár her. Naše další cesta vedla zpět na základnu.

Společnými silami jsme nachystali vše potřebné k uvaření oběda. Po jeho snězení nás čekal program, při kterém jsme se učili stavět přístřešek v lese pomocí plachty a provázků, nebo také používat busolu a určit směr pomocí azimutu. V lese jsme si zahráli vlajkovanou a po několika kolech jsme se vrátili zpět do základy. Po večeři se opět zazpívalo pár písniček a šlo se spát.

Třetí a poslední den, jsme již po snídani začali chystat věci na odchod. Zahráli jsme si ještě pár her a po obědě, špagetách s rajčatovou omáčkou, jsme uklidili chatu a vydali se na nádraží, abychom stihli vlak do Tišnova. V Nědvědici jsme museli kvůli výluce přesednout do autobusu, který nás konečně přivezl do Tišnova. Tam jsme přesedli do 312 a vydali se na poslední úsek naší cesty.

[supsystic-gallery id=1]

Napsat komentář