Pojďme vysadit les

Dobrý den všem Sokolům, Veverkám a jejich rodičům.
Myslíme, že jako skauti bychom mohli a měli udělat něco pro přírodu v našem okolí. A kromě akcí ve Slešťůvce jsme se rozhodli pomoct i lesům a to výsadbou stromků. V minulém týdnu se podařila domluvit s hajným z Bítýšky *výsadba “skautského lesa”*, tedy připravit a osázet paseku, která by potom byla “naše”. Tato paseka by mohla být pomyslně rozdělena ještě na menší území, kde by si každý oddíl mohl umístit cedulku, že toto je Veverčí les, toto les Benjamínků a u Sokolů by mohla svůj kousek lesa mít každá družina. Paseka je asi 1 km od naší klubovny, přímo u žluté turistické značky <mapy.cz/s/jolazezema> vedoucí do Holasic.
Samotná* výsadba proběhne 17.11.*, tedy v plánovaném termínu společné akce Sokolů a Veverek.
Ovšem před tím, *v sobotu 6.11. proběhne příprava území*, a to staháním a pálením větví, které zbyly po těžbě. Samozřejmě s tím spojené opékání čehokoliv na ohni.
Na obě akce, tedy přípravu i sázení, jsou* zváni a vítáni i všichni rodiče*. Ovšem potřebovali bychom vědět počet účastníků předem.
*Nyní vás tedy prosím o nahlášení se na akci Příprava paseky, tzn. sobota 6.11.* Sokoly prosím o potvrzení přes Levitio (přijde druhý mail, kde bude odkaz na nahlášení účasti /neúčasti). Veverky prosím o nahlášení přes mail (tedy odpovědí na tuto zprávu) s informací, zda se Přípravy zúčastní jen Veverka (dítě), nebo i rodiče, případně pouze rodiče 🙂 Kdo z Veverek se na Přípravu nechystá, nemusí psát nic 🙂
Sraz na Přípravu paseku bude v 9 hod u klubovny, konec akce odhadem v 16 hod, případně dle domluvy. Od klubovny se k místu půjde pěšky, s sebou pracovní oblečení a rukavice, jídlo, pití a něco na opečení. Kdo má, tak kovové hrábě (ty na místo může odvézt auto).
Na společné setkání se těší
Vláďa
www.veverskabityska.skauting.cz/

Napsat komentář