Třídenní výprava do Rakoveckého údolí

V pátek jsme dorazili hromadnou dopravou do Křtin a usídlili se v tamní skautské klubovně. Skvělé kuchařské komando (Šimon, Filip a Malina) uvařilo spaghetti aglio e olio, a pak jsme se pustili do karetních her (Bang, Citadela). Přespali jsme v klubovně na zemi a ráno vyrazili na nákup surovin pro další vaření.

V sobotu jsme navštívili kostelní areál ve Křtinách a potom ušlapali 9 kilometrů po třech různých turistických značkách. Terku, která je prostě smolař, pobodaly vosy. Zahráli jsme si na louce s míčem hru Středověk.

Nakonec jsme se usídlili v troskách středověké vesnice Bystřec, kterou za markraběcích válek v roce 1401 přepadli a vyplenili ozbrojenci pana Pušky z Kunštátu. Osvědčené komando uvařilo bleskově buřtguláš, takže ho stihli zhltnout i ti, kdo se vraceli přespat do Křtin na klubovnu. My ostatní jsme si zbudovali ležení v lese. Za setmění jsme se vypravili na stezku odvahy k Zabitému – místu, kde před necelými sto lety někdo zavraždil ševcovského učně a dodnes jsou tam na stromě přitlučené boty. S lucernou se tam sám odvážil jen Matouš, ale když mu přímo za zády teskně zakvílel jakýsi pták, vyběhl z lesa a ani nikdo ze starších už se tam pak neodvážil. 😊

V neděli ráno nám Malina uvařila ovesnou kaši a ta byla … no, jako malina. Škoda jen, že nějaký moták ztratil do ní hrozinky. Čekalo nás 10 km s plnou bagáží a ty nám daly pořádně zabrat. Byli jsme rádi, že jsme vůbec stihli autobus. Ale cestou jsme alespoň našli zajímavou jedlou houbu, dřevokazný Korálovec bukový.

Napsat komentář