Velká hra s knínickými skauty (25. – 26. března 2023)

Celodenní hru s názvem „Skupina Delta“ jsme naplánovali a připravili společně s vedoucími a rádci skautů z Mor. Knínic. Šlo nám hlavně o to, aby se při ní naši skauti seznámili a spřátelili. Inspirací byla skutečná událost z 2. světové války, kdy mělo americké letadlo shodit v údolí Bílého potoka místní partyzánské skupině Delta zbraně, ale místo toho jej nacisti sestřelili. Partyzánům se s velkým úsilím podařilo letce včas nalézt a ukrýt před gestapem.

Zapsal: Stuart

Na výpravu jsme tentokrát vyrazili do Moravských Knínic. Dali jsme si věci do nedaleké klubovny a šli jsme se seznámit se skauty. Jejich vedoucí a náš vedoucí Stuart nám vysvětlili hry, díky kterým se lépe poznáme. Po nich nám naši vedoucí vysvětlili velkou hru. Dostali jsme papírky a měli jsme se podle indicií rozdělit do skupinek. Každá skupinka dostala mapu se souřadnicemi a vysílačku, na kterou jsme dostávali informace, kde jsou pašeráci. Pak nám řekli, ať se vydáme na určená místa podle souřadnic. A ať si dáme pozor na gestapo, protože by nám mohli vzít náboje, které dostaneme od pašeráků. Až jsme získali náboje, tak jsme si za ně koupili pomůcky a zbraně na další hru. Při ní jsme zachránili americké letce.

Zapsala: Bára

Po přespání v klubovně knínických skautů jsme se nasnídali a vyrazili jsme na výlet za účelem podívat se na koniklece. Na začátku jsme narazili na workoutové hřiště, na kterém jsme strávili asi půl hodiny a na kterém jsem Matoušovi dokázal, že jsem silný bobr. Poté jsme s Filipem převzali vedení a šli jsme tak 300m před ostatními účastníky. V průběhu jedné z přestávek jsem vylezl na posed, a pak jsme došli na místo, kde kvetly koniklece. Tam jsme strávili asi půl hodiny, a pak jsme šli domů.

Zapsal: Šimon