Dvanáct veverek – skautská procházka

Vážení rodiče Veverek,
včera odpadla další schůzka našeho oddílu. O víkendu se nekonala výprava Vítání jara a také Závody vlčat a světlušek (tj. mladších skautů) kterých jsme se měli zúčastnit v dubnu v Ivančicích, jsou odloženy až na příští rok.
Abychom dětem alespoň trochu vynahradili přerušení skautské činnosti, připravili jsme pro vás s mým synem Matoušem krátkou procházku v okolí Veverské Bítýšky. Není samozřejmě povinná. Je mi jasné, že máte stejně jako my plné ruce práce s přípravou dětí do školy a rozhodně vám nechceme nakládat další úkoly. Všichni bychom ale beztak měli strávit každý den nějaký čas venku – je to dobré na imunitu, proti trudomyslnosti, a navíc jaro je jednou z nejkrásnějších částí roku. A to vůbec nemluvím o tom, že v přírodě nemusíme nosit roušku. 🙂
Pokud tedy chcete, můžete s dětmi vyrazit po následující trase – viz odkaz na mapy.cz (samostatnější děti to mohou zvládnout i samy, je to celé po modré značce a není to daleko).
mapy.cz/s/mujadumaru
Po cestě mějte oči na šťopkách – na stromy jsme připevnili 12 obrázků veverek, u každého je jedno písmeno, z písmen složíte krátkou větu – můj osobní vzkaz pro všechny skautíky. Veverky jsou umístěny ve výšce 2-3 metry, blízko cesty (do 10 m) a střídají se pravidelně vlevo a vpravo (takže pokud najdete dvě veverky za sebou na stejné straně, tak jste nějakou přešli). Přeji mnoho zdaru. A pokud se vám procházka bude líbit, napište nám o ní na mail jednu nebo dvě věty – umístíme jej na naše stránky, abychom povzbudili k účasti i ostatní. A povzbudí to i nás, abychom pro vaše děti připravili “na dálku” další skautskou aktivitu.
Se skautským pozdravem
za vedoucí Veverek Stuart
www.veverskabityska.skauting.cz/

Napsat komentář